• Praktijkovername

  Scheffel adviseert u over alle facetten van het opzetten en overnemen van een beroepspraktijk.

  Praktijkovername

  Van de praktijkanalyse en de waardering van goodwill tot de onderhandelingen en de financiering. Al 45 jaar lang begeleiden we huisartsen, medisch specialisten, tandartsen, orthodontisten en fysiotherapeuten bij praktijkovernames. Onze specifieke branchekennis staat garant voor deskundig advies.

  Praktijkbemiddeling

  De beroepspraktijk van een huisarts, tandarts, orthondist, fysiotherapeut of medisch specialist is een compleet bedrijf, inclusief personeel, inventaris en instrumentarium, automatisering en patiënten. Een praktijkovername is een grote stap en bepalend voor uw carrière. U moet financiële beslissingen nemen die ook uw privésituatie beïnvloeden. Scheffel staat u bij in dit proces met financieel advies.

   • Praktijkanalyse

  Hoe staat de praktijk ervoor? Moet u investeren in de inventaris, het instrumentarium, het pand en de automatisering? Is de in het verleden behaalde omzet haalbaar voor de toekomst? Zijn er lopende leaseverplichtingen? Een grondige praktijkanalyse is essentieel voor een goede start.

   • Goodwill berekening

  Neemt u een ideale praktijk over of moet u nog veel doen om dit op te bouwen? Er zijn diverse methodes om tot een marktconforme waardering van goodwill te komen.

   • Onderhandeling

  Omdat emoties onvermijdelijk een rol spelen bij een praktijkovername, is het vaak lastig om de onderhandeling zuiver zakelijk te houden. Als uw adviseur bieden wij toegevoegde waarde in de discussie.

  Introductiegesprek

  Staat u voor een praktijkovername of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Scheffel voor een introductiegesprek op onze kosten. Uiteraard kunnen wij u ook begeleiden bij praktijkfinanciering- of beëindiging.

button-contact